ArnhemNieuwsbord.nl

Revolutionaire Deense Start-up Oscar Autoverhuur Accelerates in Nijmegen en omgeving: Een Nieuw Tijdperk in Autoverhuur

Een sprankelende nieuwkomer op de Nederlandse autoverhuurmarkt, Oscar.nl, is de afgelopen twee jaar explosief gegroeid, met meer dan 100 verhuurlocaties in heel Nederland – een prestatie die een duidelijk teken is van hun unieke bedrijfsmodel en aanpak tot duurzaamheid. 

Bekroond met de titel “Beste E-commerce Start-up” door de Deense Kamer van Koophandel in zowel 2021 als 2022, werd Oscar onderscheiden als het eerste bedrijf dat deze prestatie tweemaal heeft bereikt. In slechts twee jaar tijd heeft het Deense bedrijf zijn voetafdruk in zijn thuisland flink uitgebreid, met meer verhuurlocaties dan reuzen als Sixt, Europcar en Avis samen.

Groeiend op hun succes thuis en in Nederland, lanceert Oscar nu ook een innovatieve abonnementsdienst voor auto’s, wat een flexibel alternatief biedt voor het traditionele autobezit. 

“De afgelopen jaren hebben we een verandering gezien in de mentaliteit van het bezitten van een auto. Auto-abonnementen worden steeds populairder bij alle leeftijdsgroepen. De meeste gebruikers kiezen voor het abonnementsmodel vanwege de grotere flexibiliteit en het niet hoeven zorgen voor het onderhoud van de auto,” aldus Dannie Hansen, mede-oprichter van Oscar.

Maar hoe werkt het bedrijfsmodel van Oscar precies? Oscar maakt het lokale autohandelaren mogelijk om de concurrerende autoverhuurmarkt te betreden met voertuigen die toch al stilstaan. Dit kunnen hun “leenauto’s” zijn, lease-returns of auto’s die niet zo snel verkopen als verwacht. Bovendien, door de effici├źntie van hun bedrijfsmodel, biedt Oscar lagere prijzen aan hun klant dan de concurrentie en breidt het uit naar kleinere steden en landelijke gebieden waar traditionele autoverhuurbedrijven niet winstgevend kunnen zijn.

In de regio Nijmegen telt Oscar momenteel 6 partners die zich allemaal al hebben aangesloten bij het groeiende netwerk van Oscar. Denk aan namen zoals Koos Van Elk Automotive (Arnhem Centrum en Huissen, Heteren), Kien Lease B.v. (Arnhem- Oost), Hakkers (Duiven), en Bloemberg Automotive (Zevenaar). 

Wil je meer weten over Oscar? Bezoek de website vandaag nog en ontdek hoe je een revolutie in autoverhuur kunt ervaren.